Wednesday, May 3

Sesak.

Winamp playin' Passion by Se7en

buat sesak jalan ampang je...

selama cuti panjang ni (ye lah cuti sampai hari senin, kire panjang le tu) aku tak bape perasan kehadiran bas2 rapidkl yang baru di kawasan ampang ni. maklomlah tak kluar rumah sangat, dah tu aku klua senin tu pun naik keter sama fadi.

tapi tadi bila nak pegi keje. aku memula tunggu bas kat jalan besar, bukan seperti kebiasaannye kat depan sekolah. sekali bila dah sampai simpang empat depan entrance taman kosas tu mula la aku nengok berlambak2 bas rapidkl ni. banyak tu! dah banyak bas tu, ape lagi, bertambah sesak la jalan ampang dari rumahku ke ampang point. dah le jalan pun semakin mengecik. huhuhu. ni belom hujan lagik. kalau hujan tatau la camne. dah tu aku pun tatau la bila minggu depan nak tuka shif ni bulehkah aku memberanikan diri membawa kereta walaupon sampai ke ampang point.

lepas tu... aku tak rase naik bas ni cost effective untuk aku. mahal tu. melampau tu mahal. dah tu buleh guna tiket utk satu hari je. hmm maybe kalau keje malam buleh la kot. kalau siang sori la.

dan yang paling tak beh... still tak de bas tu yg lalu kawasan rumah aku other than depan sekolah, tu pun jauh tu dari rumahku. tak macam dulu, ade bas bernombor 185 yang lalu jalan watan 3. sikalang sudah tiada.

tak kisah la, efisyen ke. selesa ke, harga berpatutan ke (kalau pegi balik kl ye mungkin berpatutan. tapi aku tak de dah pegi balik kl ni selalu dah). tetap tak beh.

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

1 comment:

cekpa said...

ya aku pon setuju. skang dah takde bas yg lalu depan skolah aku. membuatkan aku terpaksa berlari2 anak pada pukul 7 pagi dari ampang point utk sampai ke skolah. dahla hotspot para peragut tuh laluan jalan mamanda 3 ke 5 ntah! mmg tidak berguna betol la route baru ni, siap pegi bersiar2 area rumah ika dulu tu. dulu kalau balik aku amek masa 10 mins saja, skang dah jadi 45mins. tu kalau tak jem lah. kalu jem mcm semlm, aku amek masa 1jam 50 mins nak sampai rumah. belom temasuk time menunggu lagi!!! tesangatlah giler. padehal dekat tu. so near yet so far.... iskk!