Saturday, February 26

Out of Office Gems

iTunes playin' Tonight by Big Bang.


Sedang aku nak mengclearkan group inbox tadi, ternampak la beberapa out of office notification emails dalam folder yang aku create untuk bebdak ni memasukkan mana2 email yang nak kena buang. Selalunye out of office (henceforth will be shorten to OOO) notf ni, biase la, takat kasitau mende2 macam

I'm out of office from xx-xxx-xx to xx-xxx-xx
I will be on my xxxx leave
Please contact xxxx at ext xxxx on my absence
I will reply your email when I come back

dsb.

Sekali, aku ternampak la satu nama ni... then aku teringat yang masa dia cuti panjang hujung tahun lepas, dia letak a very interesting OOO notf. So ape lagi, aku pun nengok mesej dia kali ni...

Memang best.

Dia punye OOO message sungguh la seperti satu entry blog yang lengkap! Mereka2 yang macam aku ni ofkos akan tertarik untuk membaca mende2 seperti itu, lagi2 yang interesting ones. Siap cakap plan nak makan ape malam ni dan juga nama2 wine yang dia nak minum... sebelum kasi standard message untuk mengontek sesape yang patut semasa ketiadaan beliau. Yang buat message ni lagi best ialah ianya dikarang oleh head of one of the main products in the company untuk dia punya site. I can just imagine, working under a person like him might be enjoyable, lagi2 dalam situasi yang seperti tak boleh tak stress sepanjang masa.

Lepas tu aku nengok la OOO yang lain.. Oh ade pulak lagi sorang ni, buat poem pulak. Cakap dia mesti akan amek cuti pada hari ni setiap tahun sebab hari tu besdey bini dia, kalau kena datang keje jugak seperti "suicide message from hell", and it made me smile :)

Mungkin bagi orang yang (kononlaaaaa) terlalu sibuk dan tak de masa untuk mende2 camni, nampak tu macam membuang precious work time je. Tapi actually, it can really make your day if you take the time to enjoy it.

Lepas ni I'll be sure to have a peek at the OOO before deleting them.. Or I might save some and re-read it later :)

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

Friday, February 25

Buruk.

Dear kawan2.

Kalau ye pun nak pakai jeans low cut gile babi, at least pakai la spender elok sikit. Ni spender getah terkluar pun nak tunjuk ke? Buruk bebeno tau dak. Ini macam punye olang pun ade ke?

Yang malas nak tegur depan2 sebab tak kenal.
dB

Wednesday, February 23

Penat lagi.

In the mood for sleeping for more than six hours.

Saya penat. Lepas membebel dengan seorang kawan di atas talian telefon tanpa wayar selama sejam tiga puluh sembilan minit, panggilan terputus. Saya fikir mahu tidur terus, tapi, ya, hanya selepas menunaikan solat Subuh. Tiba-tiba dia memanggil semula. Baru sahaja lima minit berbicara, tiba-tiba terbau sambal nasi lemak yang ibu saya masak. Perut saya yang lapar mula meraung meminta sambal nasi lemak itu. Saya pun keluar bilik dan turun, untuk ternampak sambal ikan bilis bercampur tomato dan nasi putih yang masih berasap. Tetapi saya juga ternampak... IKAN TERUBUK JERUK! Diterbangkan khas dari Sabah, cuma sempat bertemu minyak panas dalam kuali pada pagi yang indah ini. Saya tidak boleh terlepas peluang makan ikan terubuk jeruk. Maka saya pun menamatkan panggilan (bateri telefon mudah alih tanpa wayar itu pun sudah meraung menyatakan ajalnya untuk hayat ini sudah tiba), dan terus menyudukan nasi yang panas berasap (ya saya guna sudu) ke dalam pinggan, kemudian sambal ikan bilis bercampur tomato (yang juga berasap. Sambal, bukan tomato), dan akhirnya secubit besar ikan terubuk jeruk. LAZAT.

Sekarang ini badan masih penat kerana sudah hampir terlepas waktu tidur. Tapi perut sudah berhenti meraung.

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

Friday, February 18

Too Bad.

DailyMotion is playin' Make It Happen by Amuro Namie ft After School


I've learnt that if I have any idea to blog at any moment, I should type it down fast.
Yet I'm still doing the same mistake, again and again.

Humbug.

Pedulik je la. Point yang aku nak taip tadi sebenanye aku ni tak biasa menerima compliments. Tapi takkan satu ayat ni je kot kan?

On another note, since siang ni nanti nak kena drive, might as well I bring over my Instax Mini! Dan mengambil gegambar bersama bebudak dan bebotak muahahahahaha :P

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

Wednesday, February 16

Today's Awesome is being brought to you by the letter "I".

In the mood for Tok Tok by Mighty Mouth (feat. Soya) lagu sedap ni wehhhhh
I

I dunno why, tapi bila aku bukak iTunes selalunye semua makneka (i.e. mp3, apps, vids) dalam tu lesap. Bukan lesap betul la, cuma tak muncul dalam playlist. Dan disebabkan itu juga aku perlu add balik semua2 lagu ke dalam iTunes secara manual (sebab tak save kat library, takut menyemak my C drive), dan erase & sync balik kesemuanya sekali.

Baru Ahad lepas, I just ran another restore and update for my iPod on another terminal. Bila bukak balik iTunes kat terminal ni, seperti biasa lesap. Dah jadi satu keje nak kena download balik apps.. Tensen dowh. Lepas tu apps yang beh2, semua dah kena bayar pulak tu... Arghh!!! So terpaksalah download apps yang bosan2 seperti Fruit Ninja Lite and Angry Birds Lite (bosan sebab lite la...)

Lepas tu nak dijadikan cerita tadi, tengah2 mendunlut My Princess versi .flv, saje la nengok extra space kat drive C ade bape banyak... 11G je tinggal? Ni tak lah jadi. Lalu aku pun terus cek folder2 yang ade kat drive C ni, kot2 ade file yang besar2 yang aku buleh buang.

Tengah selak2 tu opkos la bukak folder iTunes kan? Lepas tu nak dijadikan cerita lagi ni, banyak pulak .tmp files dalam tu. Cek2 banyak pulak apps yang aku pernah dunlut sebelom ni, termasuk la apps yang tetiba hilang lepas download.

So masa menunggu result Google yang mengesahkan aku buleh dilit tak kesemua tu, saje la click kat satu app dalam temp folder tu. Then tetiba terfikir nak bukak iTunes balik. Double click balik. App tu klua kat iTunes, YATTA!!!! Then dengan bersungguh2 synckan balik iPod. Try bukak balik kat iPod. Boleh pakai, YATTA!!! Yang games punye app, ade yang restore high scores, tapi bagi yang tak restore tu... YATTA!!! MANSEHH!!!

Lepas tu bukak la result Google tadik, kat Apple support nye site. Dia khabar:

Symptom

Multiple iTunes Temp files appear in your iTunes folder.

Solution

These are temporary files used by iTunes. You can delete them if they remain after you have quit iTunes.

YATTA!!!!!11!!1!1!!

Jadi saya pun bulih tidur dengan gumbira. Sekian.

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

Sunday, February 13

Mengantuk Bangat

In the mood for doing nothing

Ketika ini saya merasa sangat mengantuk. Padahal waktu sekarang ialah pukul 8:33 malam. Mungkin kerana selalunya pada hari bekerja saya akan mengambil kesempatan untuk melelapkan mata, itu pun kalau berkesempatan. Kalau tidak berkesempatan, maka saya akan layan kopi secawan. Enaknya kalau ketika ini ada secawan kopi di depan mata. Tapi oleh kerana tiada secawan kopi, maka saya pun terasa lebih baik bagi saya untuk melelapkan mata buat seketika. Sekian.

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

Thursday, February 10

Update

Typing this from my iPod on my way back home from the office. Currently in front of The Palace of the Golden Horses.


Sent from my iPod

Tuesday, February 8

I'm Busy.

Head's playin' 난 바빠 by 2NE1

video


ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

Penat.

Dah berapa hari dah asyik balik lambat je.

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

Thursday, February 3

Dunno What to Say.

In the mood for SupaLuv by Teen Top

Credit: Infinite Nothingness

Maybe it's a blessing in disguise.

You see, on that very day that I was thinking to do something extreme, luckily he did not make his decision on the same day. By the next day, I cooled down a bit, and followed his suggestion to go with the flow.

When the expected time came, it turned out to be favorable to me (albeit only a bit). And I was thankful of that (and still am).

I guess, what I can say now is

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy