Monday, September 4

Mengingati Mati

ALLAH s.w.t. telah berfirman yang bermaksud "setiap jiwa itu akan merasai mati" (Ali Imran:185). Rasulullah juga telah mengingatkan kepada umatnya agar sentiasa mengingati mati dalam sabdanya yang bermaksud "Perbanyakkanlah memperingati perkara yang memutuskan kenikmatan dunia (mati)."

Aku baru je baca msg dalam shoutbox sorang blogger Indonesia, Bunda Zidan & Syifa (http://zidansyifa.blogspot.com/). Sedih. Sebab dia baru je pulang ke rahmatullah 31 Aug yg lalu. Pastu banyak la orang tinggalkan msg sebagai kata2 terakhir buat si Inong (nama dia kot) dan famili, eventho sah sah la si Inong ni tak leh nak baca. Well, it’s the thought that counts, rite.

Aku terfikir la pulak. Kalau tiba masa aku nanti, will there be any of my online fren will do the same? It’s not like I have so many online frens. Kawan yang non-virtual pun kurang banyak. Tapi, ye la. Just wondering.

Macam entry acik Lela (http://pemastautin-okinawa.blogspot.com/2006/08/mati.html), kalau aku ditakdirkan pergi ke alam lain, how would anyone online know since I don’t update my blog much? Seperti acik Lela jugak, aku bukan nak meraih simpati ke ape, tapi kena la jadi praktikal. Bukan la aku nak sangat semua orang tau bila aku dah tiada, tapi in case something like that do happen, at least some of my frens will know.

Just wondering.

Btw I’m going to London on 9 Sept 2006 for 8 weeks, and I dunno whether I can be online to update my blog at that time. Ah well. Will take lotsa piccie (promise!) and will update my fotopages & blog as soon as I got the opportunity!

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

2 comments:

ChaCha(Melaka) said...

Have fun in London.

Itte rasshai!!

deathBerry said...

thanks!