Friday, December 29

Lagi-Lagi Densha Otoko

In the mood for Love Parade by ORANGE RANGE and Domo Arigato Mr Roboto by Styx

aha... baru je lepas nengok densha otoko the movie (Yamada Takayuki as Densha Otoko and Nakatani Miki as Hermes)... seronots!! aku suka densha otoko, whichever the medium is!! lepas nengok movie ni terasa mcam nak nengok drama dia balik... harharhar serunduts!

walaupon cerita dalam movie ni tak sethorough macam dalam drama dia, tapi still gak interesting. banyak jugak la babak yang berbeza... sampai dah tak sure yang mana satu betul2 ikut cerita sebenar. tapi tak pe lah, yang pentingnye mesej sampai... harharhar!! tapi kalau nak suruh pilih between the drama and the movie, i prefer the former. sebabnye? seronok nengok watak2 ni berkembang, tak kire hermes atau densha. jadi dalam drama buleh nengok watak ni berkembang dengan lebih jauh lagi.

yamada-kun dalam citer ini sungguh la geek. lagi geek dari itou-kun. tapi tu masa wajah otaku la. lepas transform, yamada lagi kacak! itou lak muka cam tu gaks. muka otaku. tapi versi upgrade lah. harharhar :P hermes dalam movie nampak lagi poised dari hermes drama, tapi sama2 bijin... sesuwei la bawak watak hermes ni. pastu densha (senang panggil ni..) movie tak nampak sangat otaku dia.. tapi ok la setakat nak tunjuk yang dia ni mmg jenis orang tak nak pandang. harharhar :P

hmm ape lagi.. dia ade jugak tunjuk la dalam movie ni, macam dua orang ni sebenarnye berjodoh (bila dia tunjuk flashback densha kutip train pass budak sebelah dia, and it turns out that train pass tu hermes yang punye).. and also ade snippet densha otoko versi itou atsushi & itou masaki (drama punye la) after the credits.. a bit different from the drama. malas nak eksplen camne beza dia heh.

macam tak percaya ye ade wujud sebenarnye chenta yang sebegini... kisah benar pulak tu. kalau la jadik kat aku... harharhar berangan je la. maklomlah tak bijin cam hermes-tachi. dah la cam comel je dia punye relationship development. tambah lagi dengan yamada yang sungguh comel!

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

2 comments:

ChaCha said...

Hihihi.....masa memula tengok citer ni....cam boring je tp masuk pertengahan citer.....baru terasa kelakar ya amat.

Mcm U ckplah...kisah camni ada ke dlm dunia nyata....ntah ler.....nampak cam mustahil tp.....who knows....

Anyway, Salam AidilAdha & Happy New Year.

p/s: yo deathberry...ari tu trip gi UK tak abis citer lagi daaa......gambar pun takde. Letak lah gambar.Hihihihi!!

deathBerry said...

aheh... tq.. selamat hari raya aidiladha juga.

cakap pasal densha otoko ni, cerita dia mmg wujud. dat's one of the reason y i like this story very much.

cakap pasal trip g uk laks.. heh heh heh.. malas sebenarnye nak cite. tapi nanti laa akan diusahakan jugak. pasal gambar pulak.. tu jap gi heh heh :P tgh nak sort out pastu baru nak apload, maybe kat fotopages or dotphoto.