Monday, August 14

[Untitled]

In the mood for Daite Senorita by YamaP

hmmm...lama giler tak menaip. seperti biase, idea banyak sebenanye. tapi malas nak taip. dah tu bila dah sampai masa rajin menaip, idea pulak ilang. idea yg disimpan pulak dah rase cam dah basi. so.. itu lah.

nak update sikit pasal my life skrg ni.

1. baru je abih nengok cite my girl (sbs korea) semalam. seronots jugak dah abih nengok. and seronots jugak citer dia ni. jalan cerita mmg fresh la. lain dari biasa. tapi certain parts (e.g. bg musics & buildings) cam citer chunhyang. bila nengok dia punye production, oh, direktor yg sama ngan citer chunhyang rupenye. patot la ade cameo chunhyang ngan mongryong at the end of the final episode. pastu masa memula nengok seol gong chan (lee dong wook) tu, terasa cam penah nengok dia kat mana2. pastu terasa macam dia ni from boyband mana2 gaks. serupa juga ngan si seo jung woo (lee jun ki). tapi si jung woo ni lebih nampak boyband la dari gong chan. sebab rambut kot. dah nak abih citer baru la tau si dong wook ni belakon citer reobing yu bersama yujin dan park yong ha. jadi si adik. tapi tak bape cam sangat sebab dalam reobing yu tu muka dia tembam dan rambut dia kaler karat. dalam my girl ni rambut dia kemas & kaler itam & slim (& kwiupdda!), so lamabat la nak register dalam kepala otak ni. pastu lepas nengok gambar fahrin ahmad kat dlm paper hari ahad, baru la tercantum puzzle tu. muhahahaha! memang sebijon! tapi gong chan lagi kacak + kiut la. fahrin tu.. buleh la nak kate lebih manly. lee jun ki ni pulak aku rase nengok loveletter awal2 dulu kot. aku tak minat menengok dia taim tu sebab nama dah dekat2 ngan lee seung gi. hmm ape lagi? dah la pasal my girl ni.

2. sekarang dl cite kurosagi sebab nak burn. bukannye tak leh nak copy dr laptop chia, tapi dia kate dah kena serang ngan virus kurosagi. camno tu. nak tanak kena la dl balik. maklomlah tak de kemudahan infrared kat pc ni. kalau ade baguih la noo.

3. dalam pada itu dl jugak citer successful story of a bright girl. ala citer jang nara yg penah klua kat tv dulu. cite ni memang dah lama aku mencarik. so dl je la. n burn.

4. anime.. anime terbaru latest aku nengok.. ouran la. tak de anime baru yg lain. lepas ni ingat nak dl the law of ueki lepas abih dl ouran 1-13. torrent dah jumpa. tunggu abih dl semua successful story dulu.

5. nengok balik yamapi nyanyi daite senorita, pastu mic jatuh. kontrol.. muahahah :P comel la yamapi. pastu teringat pulak aku penah kasi bebdak 3 org kat opis tu dengar lagu tu, pastu on the last day last week aku buat gaya part korus. muahahaha sibbaik mangkuk tu tak de.

6. sebut pasal last day of last week, aku sekarang ni tengah core leave. sudden core leave la. kalau tak minggu depan aku core leave ni. sebab? alhamdulillah, dapat tuka ke global markets recon. jadi oleh kerana masa training tak leh amek leave, aku kena amek la core leave ni sekarang. cuti yg lebih tu karang burn la. tapi nengok la nanti kot la buleh apply cuti raya. muhahahah :P tapi yg tak beh nye aku rase mangkuk tu pun nak accept jugak. hai, kena sama ngan mangkuk tu lagi. terpaksa la terima hakikat. i wont let her do what she did to me when i was in the same team with her last time.

7. sebut pasal global market pulak, hmm.. nanti kena fly nih. passport? yargh! ayah kate kena ade surat tunjuk so that passport buleh siap cepat. camno ni. nanti sat2 gi tanye orang lain la.

8. aiseh. dah tak de idea. tu je la for now.

selamat menyambut hari kemerdekaan malaysia yang ke-49.

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

1 comment:

~x~miss all sunday~x~ said...

dload la ost my girl..nak lagu yg ade rap tu

bile nak pergi fly tu?