Friday, February 8

Muaks!

In the mood for Oosaka Rainy Blues by K8

Tadi gi makan kat Secret Recipe ngan Faz n Era.. Oder laa prawn mac & cheese. Dan seperti biasa, oder air suam.

Halfway masa makan PM&C tu dah terasa muak. Tapi terasa rugi pulak kalau tak abis, Maklomlah banyak lagi nak kena abihkan. Jadi kugagahi jua.

Lepas makan tu, terasa macam nak beli kek pulak. Maklomlah ari ni b'day Anne.. (Happy B'day, Anne-tot! hihi). Tapi terasa macam penuh sangat perut ni. Lepas tu terasa bloated giler. Lepas bayar, masa nak keluar, ternampak la gambar air apple kasturi. Then baru la terasa cam, "kenapa laa aku tak beli apple kasturi tadi... mungkin buleh tulung kurangkan rasa muak."

Bila dah naik keter Faz, cakap la kat depa yang aku muak giler. Lepas tu era pun cakap, "aku selalu oder makan dulu, baru leh pikir nak oder air ape. Baru buleh sesuaikan makan ngan air."

Betul jugak lojik dia tu. Not the logic of ordering drinks before meals, but the logic of matching the meals with drinks. Tu dia.

So aku pun terfikir, next time kalau nak oder makanan yang gerenti akan muak in the end - seperti lasagna, M&C, kek - , beli la air yang masam, atau air gas. Kalau makan mende pedas, beli air yang bersusu dan manis (cam milo), atau something creamy (cam ice blend mocha). Kalau makan mende yang biase2 pulak, baru la air suam atau teh. Hahaha =P

Tapi, harus di ingatkan di sini. Yang di atas ni applies for ME only yah!

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

1 comment:

anne-tot! said...

ahaks! makacih!