Wednesday, April 18

28 Years of Weirdness.

Winamp playin' What's Up, People! by Maximum The Hormone


Heh. dah 28 tahun dah daku hidup di atas muka bumi ni... (and belom bersedia lagi untuk kehidupan bawah muka bumi.. hisy mintak dipanjangkan umur dan murah rezeki!). Tengah bosan giler ni tunggu masa nak balik, jadi aku pun mengambil kesempatan menulis senarai 6 perkara ganjil tentang diriku ini (dah lama dah kena sep dengan herbsie sebenanye, tapi malas je nak pikir muhahahaha :P, so herbsie if you read this, pardon my mixed manglish).

Oleh kerana ini untuk suka suki aku sendiri, so tak de la aku nak tag sesape untuk membuat list niih. maleh la weh. bukan la tanak tau, tapi kesian pulak kat mereka2 yang kena tag ni. kena pulak pikir ape yang ganjil tentang diri mereka sendiri. aku takpe. aku memang ganjil. and loving it.

so here goes, the 6 most weird things about meself (mebi tak bape weird for kengkorang la).

1. seperti herbsie, aku ade melakukan perkara ganjil dalam elevator. but unlike herbsie yang hanya menanyi atop of his lungs, i tend to dance as well. well, more than singing la. true meh! dah tu, i usually dance k-pop punye style. hampeh dak? tapi tak de la terkinja2. setakat upper body punye moves la. kalau lower body tu selalu aku menari tango ke, foxtrot ke, waltz ke (semua step rekaan sendiri). tak berani la nak terkinja2 considering by weight. heh. takut elevator tu ingat ade gempa bumi pulak, abih la servis terhenti. tak ke haru?

2. sometimes whenever i talk about something, most people won't register. sebabnye aku suka cakap ikut pemahaman aku. sudahnye, aku sorang je paham ape yang aku cakap kalau aku tak ulang 2, 3 kali kat orang yang dengar aku cakap. kadang buat lawak pun orang tak leh nak pick up. bukan la orang tu lambat pick up, aku kot yang guna lawak terlebih bijak. muahahahaha paham ke tak ni? haa macam contoh yang ni la. korang sure tak paham kan ape aku taip. tul dak tul dak?

3. walaupun aku makan sos dan mayonis (and i kinda love chili sauce), i can't actually stand the sight of them, especially lebihan sos or mayonis dalam pinggan. kena pulak tu aku yang kena basuh pinggan tu! lepas tu kalau ade di antara kawan2 aku yang letak mayonis ngan sos atas fries diorang, aku tak akan sentuh pun fries tu kecuali atas sebab sebab berikut: a. aku lapar dan teringin nak makan fries; b. aku tau source sos dan mayonis tu (eg sos mcD, sos kat kfc, nampak bekas mayonis kat dapur orang yang jual fries tu - bley tau jenis ape); dan c. aku sendiri yang letak sos or mayonis tu. end of story. this phobia actually began when i know these stuffs contains vinegar, this was like nearly 10 years ago. at that time terasa cuka tu macam yuckkk sangat (tapi sekarang tak rasa cam tu. heck, i even drink apple cider vinegar nowadays! even so fobia tu masih tak ilang)

4. I can't have anything on my face that can block my view of my cheeks. meaning, tak leh ade jerawat kat pipi! kalau ade (and kena pulak tu dalam my line of sight kalau pandang bawah), i'll automatically main2 ngan jerawat tu. and most of the time, aku picit!

5. ni antara yang paling tak senonoh. aku tak leh nengok scars yang fresh. sebab i'd be inclined to kopek the thing. luka kat kaki ke, tangan ke. sampai pernah satu ketika luka kat kaki adik sendiri pun aku nak kopek gak. and berkaitan ngan kes jerawat di atas, kalau lepas picit tu selalunye akan ade scar la kan. aku kopek jugak tu. sampai la tak leh nak kopek lagi dah. maklomlah tak leh ade anything yang boleh menyekat garisan pandangan. that's why my face, walaupun smooth (heh heh tak de la smooth mana, lemak je tu semua), tapi banyak tompok2 bekas jerawat. geli dak?

6. I realised this quite a long time ago. I wouldn't hesitate to tell people my birthdate (of course, if they ask me first! not simply2 give like that lar), but when the time's coming near i would shut my mouth and try hard not to say anything. the reason is, i don't quite like people wishing me, secara berdepan, in front of anybody else. kalau wish personally, as in tak de la sampai orang meja sebelah dengar, then that's okay. and then, when somebody asked me, "eh birthday kau hari ni ke?" on that very day, I'd be inclined to make muka bengang and menjawab dengan tak ikhlas. and some of them would go like, "eleh birthday sendiri pun nak rahsia2 pulak". erm, NOT!

so, those are (what I consider) the weird things about meself. banyak lagi sebenanye tapi maleh nak pk. lagipun memes ni mintak 6 je kan? cukup la tu.

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

2 comments:

anne said...

eh eh, dah lepas bday ko rupenyer! alah... heppi belated my dearest!

aku semenjak dulu tau ko ni manusia yg ganjil, namun begitu keganjilan ko ni cute jugak & tolerable hehe

dB said...

aheh... jangan le cakap keganjilan aku cute.. segan ah.. aheh aheh

tetibe je aku terpikir,
manusia ade yang ganjil,
tapi ade ke manusia yang genap?

btw, tq for the wish :)