Wednesday, July 4

Kebosanan yang teramat.

In the mood for Apo nak dikato by blues gang

tengah bosan giler ni. mengantuk pun ade. maklomlah keje dah abih dah (buat ari ni). nak pegi surf2 kat kiosk bawah ni, karang banyak orang plak (i know, but i like to use 'banyak' than 'ramai', stop complaining okay!), pc pulak ade yang tak leh nak pakai. nak klua gi makan2, tak de kerendaan pulak. nak gi kaco mereka2 yang kat level bawah ni, depa busy pulak. kalau tak busy tak pe la jugak. kalau buleh nak je gi tido. heh heh heh.

alang2 dah masuk bulan 7 ni, mari kita recap aktiviti aku sepanjang bulan 6 (mmg kes tak de idea la ni!)

1/ nengok drama negara2 timur yang berikut:
i/ witch yoo hee (korean) - tak beh. tak abih pun nengok.
ii/ snow white a.k.a taste sweet love (korean) - tak abih nengok jugak, sebab sub untuk satu episod ni lari, terus ilang minat nak abihkan nengok. tapi takpe jugak sebenanye sebab dah abih nengok dah dulu.
iii/ bad family (korean) - cite beh ni! sebab bermesej kekeluargaan. dan juga banyak scene kelakar.
iv/ trick (1, 2, 3) (japanese) - serunduts sebab dapat jugak menengok cite ni setelah sekian lama mencarik kat kotaraya. nengok online la tapi. tak koserr nak mendunlut sebab jumpa source torrent je, tak banyak peers/seeds pulak tu.

2/ nengok anime2 berikut:
i/ death note - dah abih dah! koleksi dah lengkap! yatta! serunduts serunduts!
ii/ es21 - nengok online. malas nak dl dah sebab lambat sangat fansub release nak klua.
iii/ naruto shippuuden - macam malas nak nengok. tapi lagu intro beh giler. ape nama yer? aa "heroes come back" tajuknye. kena carik mp3 nih.
iv/ bleach - dah kurang hingin nak mengikut sejak masuk filler balik nih. grr geram.
v/ lovely complex - sampai nombot 12 dah kot. beh anime ni tapi fansub release dia cam tak cantek, kena dl balik release yang cantik pulak.
vi/ yamato nadeshiko shichi henge - dah nengok episod yang 2nd last. tunggu last episode je ni. nanti baru la serunduts!
vii/ kekkaishi - next episode ni akan masuk bab ayakashi yang berpusing2 tu. beh jugak sebenanye anime ni. lukisan pun cantik.

3/ nengok mubie berikut:
i/ oceans 13 - lepas nengok o11 & o12 terus suka, so beriye la pegi nengok cite ni.
ii/ ... tak ingat dah. tapi ade la nengok spidey, pirates n... tah. tak nengok wayang sangat bulan lepas. rasenye la.

4/ aktibiti paranormal (for me)
i/ kalaoke - tak pernah2 dibuat orang (aku je) tetibe je gatai berkalaoke.
ii/ drive sampai opis - finally! lepas ni jadi aktibiti normal la kot... tapi akan jarang2 dibuat. semua pasal lagi beh tido dalam DTS on the way to/back from work.
iii/ belanje kat tesco lebih dari rm100+ (selalu tak sampai) - ni kes beli kasut konon nak gi tgk okestra la... beli sekali 2 pasang (untuk adekku sekali la.. aku tak de la segreedy tu :P)
iv/ tak singgah kedai KK langsung on the way balik rumah lepas keje. paranormal la tu. selalu singgah membeli eskrem ke gitu2.
v/ beli cda - green day. cda lama lak tu!
vi/ mendunlut vidiu ke dalam henpon - selalu tak buat sebab saiz vidiu besar, memory stick aku kecik.
vii/ membeli leptop.

5/ aktibiti yang diplan tapi tak dilaksana (NATO)
i/ gi genting beramai2.
ii/ gi kenduri kawen umi kat 'ganu/ipoh
iii/ lepak bersama matt riz selepas keje
iv/ gi melaka - konon nak tup akaun la.
v/ gi singapura/labuan - nak coti2 la konon.
vi/ repair pc
vii/ beli hd & ram baru.
viii/ nengok okestra
ix/ buat acumen online (berkaitan ngan keje aku)
x/ belaja mel punye rec dengan bersungguh2 (berkaitan ngan keje aku)

ha... tu je la kot buat masa ni. tak leh nak pikir lagi dah. maklomlah dah ngantuk.

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

3 comments:

anishussein said...

huwaaaaa.... nangis aku ngk list mende2 yg ko dah buat.. byk mende yg aku suka buat tapi dah tak buat skang..
anyway, cd anime aku yg dah berkurun tuh masih ade pada ko ker??

tuanpunyeblog said...

@ anis

yaaaa cd2 anime kau miseh lagi berada denganku (berabuk dah.. muhehehe gomenacaiiii). jangan lupa juga buku agatha christie yang bagak itew. eh baru teringat aku belum abih baca sebenanye... gagaga hampeh dak? tapi mmg mintak maaf banyak2 sebab berabuk tak ingat.

lepas ni bila dah dapat balik cd tu buleh la ajar imran n baby girl nengok saber marionette muhahahaha

anishussein said...

huk alaa.. patut la aku carik buku tak jumpa.. rupanyer aku bagi org pinjam.. hahahaah!!!!