Friday, October 5

Gempar

In the mood for Irony by Wonder Girls

Aku baru je tido for one whole hour when I heard kekecohan outside my house.. Memula dalam keadaan separuh sedar aku pun tensi la sebab baru tido kejap je, kat luar gelap lagi. lepas tu kecoh makin kuat. Aku pun cuak giler la... ingat ade earthquake ke ape. Dalam keadaan masih berbaring aku try la rase ade gegar ke ape... macam takde. Kipas pun tak senget2. Tapi kat luar still bising. Lepas tu aku terdengar mak aku menanye soklan kepada orang yang kat luar (dari balcony, luar bilikku), 'Dia masuk kat mana pulak tu?' Aku pun heran ah. Ape kaitan ayat di atas ngan earthquake? Lepas tu aku terdengar pintu+gril depan dibukak, mak aku kluar le kot. Aku bangun dari baring n kluar ke balcony. Nengok ade la dalam 20-30 orang kat luar tu. Tanye abohku, ape hal sebenarnye? Abohku pun tak tau. Then mak aku balik, cakap rupenye rumah jiran aku kena ceroboh. Hmm. In a way aku terasa lega la sebab bukan earthquake. Tapi cuak pulak pencurik tu lari ke mana, jangan masuk rumahku masa aku tengah tido sudah.

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

1 comment:

raggedyanne said...

isk, bulan2 suci camni punn nak buat kerja cam ni