Friday, September 25

Shopping List for Tonight

In the mood for The Leader by GD, CL, & Teddy
shopping_list
Color by COLOURlovers

B4 anything, saje la nak kasitau.. my team diberi green light oleh #2 untuk balik kul 11 pada hari Jumaat. Kebetulan Tesco dekat rumahku buka sampai kul 1 pada hari Jumaat. Jadi bermakna lepas balik kerja ni boleh la nak membuat soping sikit2 hahahahaha serunduts! At least ade la jugak merasa bersoping lepas kerja :D

So... what do I plan to buy tonight?

1. Sabun basuh baju Breeze yang cecair clear itu. Saya suka sabun Breeze yang cecair clear itu. Bauannya harummm, cuciannya berseh. I loike.

2. Kanji penggosok baju. Mungkin jenama yang logo dia ade burung kiwi tuh. Ape tah nama mende alah tu. Ni nak kena beli baru nih... sebab yang baru beli hari tu tah kat mana hilangnye selepas mengemas2 bilik adek2ku. Tensi tul, pagi2 raya tak beh, terpaksa pakai tudung degil yang herot. At least kalau sembur kanji tu ade la terasa cam senang nak dibentuk kan. Well.

3. Baju berlengan panjang berwarna hitam. Set2 yang pakai kat belah dalam tuh. Ade sebenanye selai kat rumah, tapi pendek sangat kalau nak dipakai dengan baju makcik yang jarang itu. Kalau duduk pasti nampak spentot dibelakang. Taaapii... malam ni mungkin pergi nengok2 saje sebab dah ade satu label yang telah terlekat dikepala.

4. Air sedapppp. Jus oren Tesco memang wajib beli okeyyyyy.

5. Tisu jamban Scott atau Royal Gold yang cantek dan tebal dan mahal itu. Bukan untuk kegunaan jamban yer. Lebih jimat menggunakan tisu tersebut berbanding tisu kotak di musim bersin dan batuk ini.

6. Beg yang macam net. More like kotak pensel yang macam net. Selalu jumpa kat gerai2 yang menjual barangan siam. Tapi tatau lah, nengok je la kot2 ade kat dalam Tesco kan. Mende alah ni nak dibuat tempat letak berus gigi dan pencuci muka. Tensen dah, tah bape banyak kali dah ubat gigi+pencuci muka+berus gigi (pun???!!!) kena curik kat surau opis ni. Tensen weh. Tu belom masuk henpon lagi. Dan lip balm. Dan perfume. Sigh. Kat surau pun nak buat keje mencopet2 barang orang ni, kenapa?

7. Kasut. Tapi mungkin nengok2 saje. Sebab ade kasut yang sudah berkenan di Jusco AU2 - dan menyesal tak beli masa memula nampak dulu, sebab sekarang ni macam dah tak de je huuuu T.T

8. Shampoo yang ringan. Maksudnye, shampoo tu tak berat. Hahaha :P what I mean is that shampoo can be used frequently la. Oh, and I need to by the Polytar shampoo too. Yang kat rumah tu dah abis.

9. Jagung dalam tin! Ape tah satu brand jagung yang sedap nih... Green Giant kot. Sebab ade gambar gergasi ijau kat label dia.

Emm.. Tu je lah yang buleh nak pikir taim ni. Okes! Nak pergi makan free~~!

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

2 comments:

iirnii said...

Wooo patut ler when we left the video confra with Cian B after 11pm, you all dah 'hilang'. Hehehe.. cam banyak je shopping, amacam.. dapat beli sumua kah?

p/s: Kanji penggosok baju? Cemanakah rupanya?

deathBerry said...

Aheh yang berjaya dibeli hanyalah sabun breeze, jus oren, shampoo & jagung. Lain2 perlu dibeli di tempat lain. Kanji penggosok baju ialah nama BM bagi ironing starch. Dah jumpa dah pun, tersorok bawah longgokan baju kehkehkeh