Sunday, March 6

Local Band Goes International

Winamp playin' Riraito by AKFG

seperti hari2 ahad yang sebelom2 ni, aku mesti takleh miss baca paper Sunday Mail. pastu, dalam banyak2 article tu, paling aku tak leh miss (apart from the cartoon section and 'watch-amacallit') - the writings by rina omar. yup, that same 8tv host. harharhar boleh la kalau nak cakap aku ni a fan of her writings, sebelom dia keje kat 8tv.

and so, hari ni dalam her column 'I say...' dia tulih pasal a local band jadik glemer gila babas kat jepon. oh.. grup pop shuvit ni rupenye. harharhar. aku takde la kenal sangat grup ni, mainly because most of the songs does not suit my taste of music (haa jap jap.. akfg ngan orange range lain aaaa dari diorang ni) and secondly because diorang nyanyi omputes je (daku kurang minat lagu berlirik omputes sebab senang nak hapal -> senang bosan). tapi daku terasa bes giloo pulak diorang ni bila jadik glemer macam tu skali. bak kata rina dalam column dia (aku curik sebijik2 ni ayat dia):
"The band that will change the world" - Those words screamed from an album release poster in a Tower Records store in Tokyo, Japan.

This band in hot - so hot, that it out-ran Linkin Park in the store's sales chart.

People were recognizing the band members on the streets; the band's showcases were packed with fans - heck, their stage needs were attended to by the Glay's (that's a BIG Jap rock band) own sound crew.
uhhh... tak ke terasa bes? bangga aku jadiknye bila ada malaysian glemer gilo babas macam tu sekali. walaupon aku tak ikut muzik diorang, tak bermakna aku tak beri sokongan kan? tapi aku ni takde la macam, dah tau diorang glemer haram camtu baru nak jadik fan. harharhar.

uhh ape lagi nak cakap ah.. dah lupa plak. pepehal, syabas and all the very best to pop shuvit for going international :D

click here to go to their website.

ThE DeaTh aNd ThE StRaWBeRRy

1 comment:

Pop Shuvit said...

Terima kasih di atas komen anda. Teruskan sokong industri dan band tempatan.

Remember to grab a copy of the latest album Freakshow Vol 1 : Tales of The Travelling Tunes

Pop Shuvit
www.popshuvit.com
www.myspace.com/popshuvit